- 800 g bulvių;
- 8 kiaušinių;
- 1 svogūno;
- 80 ml alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų;
- Avokadų majonezui:
- 2 prinokusių avokadų;
- 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1-2 šaukštų citrinos sulčių;
- Druskos, pipirų.
Ingredientai
Receptas
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170C. Uždėkite nerūdyjančio plieno kepimo groteles, ant jų statykite keptuvę.
- Supjaustykite bulves 5 mm storio pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su dangčiu apie 10 minučių kartas nuo karto pavartydami. Bulvės neturi apskrusti, o tik suminkštėti. Berkite plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite uždengę dar 5 min, pamaišykite ir atvėsinkite. Dideliame inde truputį suplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų. Suverskite apkeptas bulves su svogūnais, išmaišykite.Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, dėkite bulves su kiaušiniais ir kepkite žemoje kaitroje 15-20 minučių be dangčio, uždaroje kepsninėje. Su mentele aplink atkabinkite nuo kraštų. Ištraukite keptuvę iš kepsninės. Uždėkite ant viršaus didelę lėkštę ar padėklą, apverskite , kad tortila iškristų, tada atsargiai gražinkite jau apverstą atgal į keptuvę. Pakepkite dar 10-15 minučių.
- Patiekite su avokadų majonezu, kurį pasidarykite sutrindami trintuvu 2 avokadus, tyrą alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus.