- Tešlai:
- 1 1/4 puodelio šilto vandens
- 1 v. š. cukraus
- 2 1/4 a. š. mielių (1 pakelis)
- 1/4 puodelio nesūdyto sviesto, išlydyto ir atvėsinto
- 3 1/4 puodelio miltų
- 1/2 puodelio kukurūzų miltų
- 1 a. š. druskos
- 1/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros
- Picai:
- 0,5 kg. šviežių kiaulienos dešrelių su žolelėmis
- 8 šoninės juostelių
- Saliami dešros
- 400 g smulkintos mocarelos
- 200 g tarkuoto parmezano sūrio
- 100 g provolone sūrio
- 1 puodelio picos padažo
- Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Receptas
- Čikagos DEEP DISH pan picos tešlos gamyba:
- Cukrų išmaišykite su vandeniu, berkite mieles ir palaukite, kol mielės suaktyvės ir ims putoti. Įmaišykite kambario temperatūros sviestą, miltus, kukurūzų miltus ir druską, išminkykite tešlą. Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol ji bus minkšta ir elastinga, padalinkite į dvi dalis, sudėkite atskirai į dubenėlius, uždenkite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 2 valandas.
- Kai tešla pakils, kiekvieną gabalėlį iškočiokite kaip apskritimą, aptepkite lydytu sviestu, perlenkite per pusę, aptepkite sviestu dar kartą, užlenkite, suformuokite rutulėlius ir leiskite tešlai pailsėti, kol gaminsite įdarą.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dešreles išimkite iš apvalkų ir pakepinkite kol paruduos, jas vis pasmulkindami mediniu šaukštu arba mentele. Iškepusią mėsą perkelkite ant popieriniais rankšluostėliais išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalai. Toje pačioje keptuvėje, taip pat kaip ir dešreles, apkepkite pjaustytą šoninę. Leiskite riebalams nuvarvėti.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Tešlos gabalėlius iškočiokite tokio dydžio jog pilnai dengtų riebalais išteptą ketaus keptuvę. Į keptuvę dėkite vieną sluoksnį tešlos. Ant tešlos dėkite keptą šoninę bei dešreles, saliami dešrą, mocarelą ir riekelėmis pjaustytą provolone sūrį. Tieskite antrą sluoksnį tešlos, įpjaukite kelis ruoželius į tešlą, užpilkite picos padažu. Picos viršų pabarstykite smulkintu kietuoju sūriu, o picos kraštelius aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Indą su pica statykite į kepsninę ir kepkite apie 25-30 minučių. Picos šonai turi tapti traškūs bei geltoni, viduje esantis įdaras turi pradėti burbuliuoti, o viršuje esantis padažas šiek tiek apskrusti.
Skanaus