- 1,5-2 kg. supjaustytų ir sukapotų kiaulienos šonkaulių
- 1 kg. šviežių bulvių
- 6-8 vnt. pievagrybių
- Česnakų
- Padažo Yakitori arba Poppamies ,,Smoky Hickory BBQ”
- Gabalėlio sviesto
- Šlakelio alaus
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Čili prieskonių
- Žalumynų
- 5-6 vnt. ąžuolinių vyno statinių rūkymo kaladėlių
Ingredientai
Receptas
- Supjaustytus kaulus marinuokite šaltai 2-4 valandas Yakitori padaže arba Poppamies ,,Smoky Hickory BBQ” padaže.
- Bulves nuplaukite, grybus nuvalykite, česnakus nulupkite. Sudėkite viską į kepimo indą, apliekite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Atidėkite į šalį.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 120 C.
- Kapotus šonkaulius rūkykite vieną valandą. Rūkytą mėsą įvyniokite į foliją, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį alaus. Dėkite ant grotelių kepimo indą su daržovėmis ir grybais, grąžinkite į kepsninę suvyniotus šonkaulius. Kelkite kepsninės temperatūrą iki 180-200°C ir kepkite netiesioginėje kaitroje apie 45 minutes. Bulves kepimo metu vieną kartą pamaišykite.
- Išvyniokite kaulus, sudėkite ant bulvių ir dar kepkite 10-15 minučių. Skanaus!