- 500 g lašišos filė
- Alyvuogių aliejaus
- Angus&Oink Lemon Pepper prieskonių
- Apie 120 g šviežių špinatų
- 2-3 skiltelės česnako
- 50 g maskarponės sūrio
- 50 g švelnių garstyčių
- 450 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 kiaušinio
- Saujos gražgarsčių
- Sezamo sėklų
- Druskos
- Pipirų


Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis įdegikliu, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai, sudėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, uždėkite groteles.
- Lašišos filė patepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite prieskoniais. Apkepkite keptuvėje po porą minučių iš abiejų pusių, kad apskrustų, bet neiškepkite. Palikite atvėsti.
- Pakepinkite špinatus, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Lašišos viršų patepkite maskarponės sūriu ir garstyčių padažu. Ant sluoksniuotos bemielės tešlos dėkite lašišą ir špinatus ir uždenkite kitu tešlos lakštu, patepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamo sėklomis ir kepkite kepsninėje netiesioginėje kaitroje su kepimo akmeniu apie 30 min.
- Iškepus išimkite ir leiskite pailsėti. Patiekite su mėgstamu padažu ir gražgarstėmis.
Skanaus