0.00
0
+37060003555
Kategorija
Kepiniai

Naminė žalioji duonelė

3 h +

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 60 g sviesto
  • 200 ml pieno
  • 2 kiaušinių trynių
  • 30 g cukraus
  • 1 a. š. sausų mielių
  • 340-370 g miltų
  • 0,5 a. š. druskos
  • 50 g. špinatų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • Saujos pistacijų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Receptas

  1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir 100 g miltų. Palikite pastovėti 15-20 min., kad mielės aktyvuotųsi.
  2. Sudėkite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, 200 g miltų su druska, minkykite vis po truputį, įberdami miltų, žiūrėkite kad tešla nebūtų per kieta. Suminkę, palikite tešlą pastovėti 1-1,5 val., kad pakiltų dvigubai. Per tą laiką maisto smulkintuve sutrinkite špinatus ir česnaką, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pakilusią tešlą iškočiokite, ištepkite špinatų mase, pabarstykite sūriu ir smulkintomis pistacijomis. Suvyniokite į ritinį, perpjaukite išilgai, susukite ir perkelkite į kepimo indą.
  3. Leiskite pakilti tešlai apie 20-30 min.
  4. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriumi nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 170-180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  5. Duonelę kepkite apie 35-40 min.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę