- 60 g sviesto
- 200 ml pieno
- 2 kiaušinių trynių
- 30 g cukraus
- 1 a. š. sausų mielių
- 340-370 g miltų
- 0,5 a. š. druskos
- 50 g. špinatų
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 2 skiltelės česnako
- Saujos pistacijų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Receptas
- Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir 100 g miltų. Palikite pastovėti 15-20 min., kad mielės aktyvuotųsi.
- Sudėkite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, 200 g miltų su druska, minkykite vis po truputį, įberdami miltų, žiūrėkite kad tešla nebūtų per kieta. Suminkę, palikite tešlą pastovėti 1-1,5 val., kad pakiltų dvigubai. Per tą laiką maisto smulkintuve sutrinkite špinatus ir česnaką, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pakilusią tešlą iškočiokite, ištepkite špinatų mase, pabarstykite sūriu ir smulkintomis pistacijomis. Suvyniokite į ritinį, perpjaukite išilgai, susukite ir perkelkite į kepimo indą.
- Leiskite pakilti tešlai apie 20-30 min.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriumi nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 170-180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Duonelę kepkite apie 35-40 min.