- Tešlai:
- 150 šalto sviesto
- 6 v. š. miltų
- 1 kiaušinio
- 3 v. š. vandens
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio cukraus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- Įdarui:
- 200 g rikotos sūrio (ar bet kokio kito kreminio sūrio)
- 2 saujų įvairių tarkuotų sūrių (Goudos, parmezano ir gruyere)
- 2-3 vnt skiltelių česnako
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio baltųjų pipirų
- 1 a. š. graikiško jogurto arba grietinės
- 1 kiaušinio
- Citrinos sulčių
- Smidrų
- Šoninės juostelių
- Gražgarsčių papuošimui


Ingredientai
Receptas
- Sviesto kubelius, miltus, druską, cukrų suberkite į elektrinį smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių.
- Kiaušinį suplakite su vandeniu, sumaišykite su trupiniais. Suminkykite tešlą į rutulį ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
- Rikotą sumaišykite su plaktu kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais sūriais, įspauskite česnako, pagardinkite prieskoniais.
- Ant plonai iškočiotos tešlos paskleiskite sūrio masę, sudėliokite smidrus ir šoninės juosteles. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, sudėkite dviejų zonų kepimo sistamą su deflektoriais, uždėkite groteles, kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180-190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepkite apie 35 min., arba kol gražiai apskrus. Labai skanu ir šiltas ir šaltas, ypač su gražgarstėmis.
Skanaus