0.00
0
+37060003555
Kategorija
Paukštiena

Rūkyti viščiukai pagal Kristupą Krivicką

2 - 3 h

4+

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 4  viščiukų po 800-900 g
  • 5l vandens
  • 250 g druskos
  • 150 g cukraus
  • 5 česnako skiltelių
  • Juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais
  • Lauro lapų
  • Kmynų
  • 2-3 rūkymo kaladėlių

Receptas

 

  1. Užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų. Suberkite prieskonius. Česnakus stambiai supjaustykite ir sudėkite į marinatą, kai vanduo atšals.
  2. Užpilkite viščiukus marinatu ir laikykite šaldytuve apie 12 val.
  3. Nusausinkite, apdėkite česnakais iš marinato.
  4. Panaudokite Kamado Bono, kaip rūkyklą: paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 135 laipsnių.
  5. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  6. Rūkykite uždaroje palaikant 135C,  iki 74C vidinės viščiuko temperatūros.
  7. Po rūkymo, rekomenduojame susukti viščiukus į foliją, sudėti į sandarų indą ir palikti pravėsti, taip jų oda suminkštės ir bus lengvai sukramtoma.

Skanaus

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę