- 5,6 kg. šernienos kumpio;
- 1 vnt. česnako;
- Druska ir pipirai;
- 6 v. š. garstyčių;
- 2 a. š sviesto;
- 0,5 L. alaus.
Ingredientai
Receptas
- Šernienos kumpį įtrinkite druska, pipirais ir, įpjovę vietomis mėsą, prikiškite česnako skiltelių. Marinuokite šaldytuve 3 paras.
- Marinuotą mėsą aptepkite garstyčiomis ir dar palikite pastovėti dviems valandoms.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite 4 val. Po šio laiko susukite mėsą į foliją, įpilkite alaus, įdėkite sviesto ir kepsninėje pakelkite temperatūrą iki 140 C. Kepkite dar 4 val.