- 1 triušis;
- 200 g. pievagrybių;
- 1 poras;
- 250 ml. balto sauso vyno;
- 400 ml. grietinėlės;
- 100 g. sviesto;
- Druskos ir pipirų;
- Kelios šakelės čiobrelio.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Triušį pagardinkite druska, pipirais, puode apkepkite ant sviesto, tuomet išimkite iš puodo ir sudėkite į jį smulkintus porus su stambiai pjaustytais pievagrybiais. Apkepę porus ir pievagrybius, sudėkite į puodą kartu su triušiu, užpilkite baltu vynu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įdėkite šakelę čiobrelio.
- Puodą uždenkite ir viską troškinkite apie 1 val 30 min. 150-170 °C temperatūroje. Po to supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite (tik be dangčio, kad kuo daugiau skysčio nugaruotų). Truks dar apie 30 min.
- Patiekite su bulvių koše.