- 600 g. elnienos nugarinė
- 1 sauja šviežio rozmarino
- 1 sauja šviežio čiobrelio
- 1 a.š. Poppamies ,,SPG” prieskonių
Ingredientai
Receptas
- Visą elnienos nugarinę suprieskoniuokite Poppamies ,,SPG” prieskoniais.
- Susmulkinkite šviežią čiobrelį, rozmariną. Jais įtrinkite mėsą.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite ją kepimui – groteles pakelkite į aukščiausią poziciją, įdėkite tik vieną deflektorių taip kepsninėje sukurdami tiesioginės ir netiesioginės kaitros zonas vienu metu. Įkaitinkite kepsninę iki 130 C, pridarykite sklendes, kad temperatūra stabilizuotųsi. Ant grotelių, po kuriomis padėtas deflektorius, uždėkite mėsą ir šildykite ją kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 45C. Tai užtruks apie 30 min., priklausomai nuo nugarinės storio.
- Išimkite mėsą iš kepsninės, suvyniokite į foliją ir trumpam atidėkite į šalį.
- Atidarykite kepsninės dangtį, kad anglys gautų deguonies ir stipriau įsikurtų. Palaikykite 3-5 min. Tada po vieną kartą apskrudinkite mėsą iš abiejų pusių po 90 sek. Supjaustykite ir viskas!
- Patiekite su keptomis bulvėmis, keptais miško grybais, salotomis ir chimichurri padažu.
