0.00
0
+37065654515
Kategorija
Ėriena

Uzbekiškas Dimlama troškinys

2 - 3 h

4+

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

Nukaulinto ėrienos kumpio;
1 vnt. kopūsto;
1 vnt. baklažano;
2 vnt. raudonų paprikų;
2 vnt. svogūnų;
3 vnt. morkų;
Saliero stiebas;
6 skiltelės česnako;
1 vnt. čili;
10 vnt. mažų bulvyčių;
3 dideli naminiai pomidorai.
Druskos;
Pipirų žirneliais;
Zira prieskonių;
Kumino;
Kalendros sėklų;
Grietinės;
Šviežios kalendros (patiekiant);
Aliejaus kepimui.

Receptas

  1. Pasiruoškite visas daržoves. Nuplaukite ir susmulkinkite gan dideliais gabalais. Nuo kopūsto nulupkite 5 didelius lapus (jais reikės uždengti troškinį), o likusią dalį supjaustykite storais gabalais (4×4 cm.).
  2. Prieskonius sutrinkite grūstuvėje. Viso reikės 3 v. š. prieskonių mišinio.
  3. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  4. Įkaitinkite kazaną, pripilkite aliejaus ir apkepkite ėrienos gabaliukus. Mėsai apkepus sudėkite svogūnus. Kai viskas gražiai apskrus kazaną išimkite iš grilio.
  5. Sluoksniuokite visas daržoves. 1 sluoksnis: bulvės, morkos, paprika, sluoksnis prieskonių (1/3). 2 sluoksnis: pomidorai, salierai, balklažanai, prieskoniai (1/3). 3 sluoksnis: pjaustyti kopūstai ir likę prieskoniai. Viską sandariai uždenkite dideliais kopūsto lapais. Jokio papildomo vandens ar sultinio nereikia.
  6. Kepsninę paruoškite troškinimui kazane, 140-150°C, troškinkite 1,5-2 val. Patikrinimui ar jau išsitroškino – nuimkite kopūsto lapus ir patikrinkite ar kopūstas jau nekietas.
  7. Į dubenėlį kraukite visus troškinio sluoksnius ir būtinai pasemkite padažo. Ant viršaus dėkite grietinės ir šviežios smulkintos kalendra.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę