Nukaulinto ėrienos kumpio;
1 vnt. kopūsto;
1 vnt. baklažano;
2 vnt. raudonų paprikų;
2 vnt. svogūnų;
3 vnt. morkų;
Saliero stiebas;
6 skiltelės česnako;
1 vnt. čili;
10 vnt. mažų bulvyčių;
3 dideli naminiai pomidorai.
Druskos;
Pipirų žirneliais;
Zira prieskonių;
Kumino;
Kalendros sėklų;
Grietinės;
Šviežios kalendros (patiekiant);
Aliejaus kepimui.
Ingredientai
Receptas
- Pasiruoškite visas daržoves. Nuplaukite ir susmulkinkite gan dideliais gabalais. Nuo kopūsto nulupkite 5 didelius lapus (jais reikės uždengti troškinį), o likusią dalį supjaustykite storais gabalais (4×4 cm.).
- Prieskonius sutrinkite grūstuvėje. Viso reikės 3 v. š. prieskonių mišinio.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Įkaitinkite kazaną, pripilkite aliejaus ir apkepkite ėrienos gabaliukus. Mėsai apkepus sudėkite svogūnus. Kai viskas gražiai apskrus kazaną išimkite iš grilio.
- Sluoksniuokite visas daržoves. 1 sluoksnis: bulvės, morkos, paprika, sluoksnis prieskonių (1/3). 2 sluoksnis: pomidorai, salierai, balklažanai, prieskoniai (1/3). 3 sluoksnis: pjaustyti kopūstai ir likę prieskoniai. Viską sandariai uždenkite dideliais kopūsto lapais. Jokio papildomo vandens ar sultinio nereikia.
- Kepsninę paruoškite troškinimui kazane, 140-150°C, troškinkite 1,5-2 val. Patikrinimui ar jau išsitroškino – nuimkite kopūsto lapus ir patikrinkite ar kopūstas jau nekietas.
- Į dubenėlį kraukite visus troškinio sluoksnius ir būtinai pasemkite padažo. Ant viršaus dėkite grietinės ir šviežios smulkintos kalendra.