38.20
4
+37065654515
Kategorija
Ėriena

Ėrienos nugarinė su kaulu (Chops)

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 1-1,5 kg. ėrienos nugarinės su kaulu (French rack);
  • 1 v.š .druskos su baziliku ir česnaku;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Padažo Poppamies ,,Smoky Apple”;
  • Sauja kalendros

Receptas

  1. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite ir tiesioginiam, ir netiesioginiam kepimui, t.y. įdėkite tik 1 deflektorių. Palaukite kol temperatūra pakils iki 120 C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Nugarinę apšlakstykite aliejumi ir gerai įtrinkite druska. Dėkite mėsą ant grotelių, po kuriomis yra pusinis deflektorius (netiesioginė kaitra) ir kepkite 120C temperatūroje apie 40 min arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 50C. Ją išmatuoti itin paprasta momentiniu termometru.
  3. Išimkite mėsą iš kepsninės, kepsninės dangtį ir sklendes atidarykite ir palaukite, kol žarijos paraudonuos. Tada nugarinę dėkite ant grotelių po kuriomis nėra deflektoriaus (kepsite tiesioginėje kaitroje) ir apskrudinkite iš abiejų pusių po keleta minučių.
  4. Mėsą perkelkite atgal į netiesioginės kaitros zoną ir, naudodami silikoninį teptuką, aptepkite ,,Smoky apple” padažu.
  5. Nugarinę išimkite, suvyniokite į foliją ir leiskite ,,pailsėti” 15 min.
  6. Supjaustykite atskirais gabaliukais su kaulu (ang.Chops), apibarstykite kalendra ir patiekite su ryžiais ar grilintomis daržovėmis.

Kamado receptai

Daugiau
4
    4
    Krepšelis
    Grilio ketaus presas
    Grilio ketaus presas
    x 1
    Kaina: 15.00
    15.00
    Blizgių paviršių valiklis
    Blizgių paviršių valiklis
    x 1
    Kaina: 7.20
    7.20
    Trijų galvučių spiralinis šepetys 43 cm
    13.00
    "Classic BBQ“ padažas be cukraus
    3.00