- 1-1,5 kg. ėrienos nugarinės su kaulu (French rack);
- 1 v.š .druskos su baziliku ir česnaku;
- Alyvuogių aliejaus;
- Padažo Poppamies ,,Smoky Apple”;
- Sauja kalendros
Ingredientai
Receptas
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite ir tiesioginiam, ir netiesioginiam kepimui, t.y. įdėkite tik 1 deflektorių. Palaukite kol temperatūra pakils iki 120 C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Nugarinę apšlakstykite aliejumi ir gerai įtrinkite druska. Dėkite mėsą ant grotelių, po kuriomis yra pusinis deflektorius (netiesioginė kaitra) ir kepkite 120C temperatūroje apie 40 min arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 50C. Ją išmatuoti itin paprasta momentiniu termometru.
- Išimkite mėsą iš kepsninės, kepsninės dangtį ir sklendes atidarykite ir palaukite, kol žarijos paraudonuos. Tada nugarinę dėkite ant grotelių po kuriomis nėra deflektoriaus (kepsite tiesioginėje kaitroje) ir apskrudinkite iš abiejų pusių po keleta minučių.
- Mėsą perkelkite atgal į netiesioginės kaitros zoną ir, naudodami silikoninį teptuką, aptepkite ,,Smoky apple” padažu.
- Nugarinę išimkite, suvyniokite į foliją ir leiskite ,,pailsėti” 15 min.
- Supjaustykite atskirais gabaliukais su kaulu (ang.Chops), apibarstykite kalendra ir patiekite su ryžiais ar grilintomis daržovėmis.
4
4
Krepšelis
15.00€
7.20€
13.00€
3.00€



