- 2 jautienos nugarinės steikų
- Rupios druskos
- Druskos dribsnių
- Šparagų
- Ghee sviesto
- Šoninės juostelių
- Česnakų kremui:
- 4 galvučių česnako
- Jautienos sultinio
- Trupučio sviesto
- Bulvėms:
- 7-10 nedidelių bulvių
- Miltų
- Akmens druskos
- Rūkytos paprikos
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180-200 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Nugarinės steikus pakepkite iki 53° vidinės temperatūros. Temperatūrą galite patikrinti termometru. Mėsai leiskite pailsėti su gabalėliu sviesto, tiekiant pagardinkite druskos dribsniais.
Garnyrai:
- Smidrus apriškite šoninės juostelėmis ir trumpai paskrudinkite ant įkaitusių grotelių.
- 4 galvutes česnako išlukštenkite ir lėtai, apie valandą, virkite sodriame jautienos sultinyje. Išvirusį česnaką sutrinkite grūstuvėje su truputėliu sviesto, pasūdykite.
- Bulves kepkite orkaitėje 50 min. Prieš tai švariai nuplaukite, apvoliokite miltų, druskos ir rūkytos paprikos mišinyje.
Skanaus