23.20
3
+37065654515
Kategorija
Ėriena

Kepta ėriuko koja

3 h +

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 2-2.5 kg ėriuko galinė koja;
  • 3-4 skiltelės trinto česnako;
  • Rozmarinas;
  • Juodieji pipirai ir druska;
  • Šviežios bulvytės (garnyrui):
  • Druska;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Krapai;
  • 3-4 v.š. Poppamies ,,Smoky Apple” padažo;
  • 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių.

Receptas

  1. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Ėriuko koją dalinai iškaulinkite- paliekite tik mažą kauliuką apačioje. Įtrinkite česnakais, pipirais, rozmarinu, druska. Susukite ir sutvirtinkite virvutėmis.
  3. 40 minučių parūkykite 110°C temperatūroje, o tada kepkite netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje (būtinai naudokite vandens vonelę) apie 2 valandas arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks  68-70°C temperatūros.
  4. Bulvytes išvirkite, tada apskrudinkite alyvuogių aliejuje, apibarstykite krapais. Prie viso šito gėrio puikiai tiks Poppamies ,,Smoky Apple” padažas. Galite aptepti ėriuko koją ar tiesiog patiekti šalia.

Kamado receptai

Daugiau
3
    3
    Krepšelis
    Blizgių paviršių valiklis
    Blizgių paviršių valiklis
    x 1
    Kaina: 7.20
    7.20
    Trijų galvučių spiralinis šepetys 43 cm
    13.00
    "Classic BBQ“ padažas be cukraus
    3.00