- 2-2.5 kg ėriuko galinė koja;
- 3-4 skiltelės trinto česnako;
- Rozmarinas;
- Juodieji pipirai ir druska;
- Šviežios bulvytės (garnyrui):
- Druska;
- Alyvuogių aliejus;
- Krapai;
- 3-4 v.š. Poppamies ,,Smoky Apple” padažo;
- 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ėriuko koją dalinai iškaulinkite- paliekite tik mažą kauliuką apačioje. Įtrinkite česnakais, pipirais, rozmarinu, druska. Susukite ir sutvirtinkite virvutėmis.
- 40 minučių parūkykite 110°C temperatūroje, o tada kepkite netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje (būtinai naudokite vandens vonelę) apie 2 valandas arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 68-70°C temperatūros.
- Bulvytes išvirkite, tada apskrudinkite alyvuogių aliejuje, apibarstykite krapais. Prie viso šito gėrio puikiai tiks Poppamies ,,Smoky Apple” padažas. Galite aptepti ėriuko koją ar tiesiog patiekti šalia.
3
3
Krepšelis
7.20€
13.00€
3.00€


