- 1,5-2 kg kiaulienos šonkaulių
- Garstyčių
- Prieskonių mišinio Memphis Mud Rub
- „Cola&Cherry“ padažo
- Kukurūzų traškučių
- Marinuotų česnakų stiebų
- Mažų bulvyčių
- Šlakelio baltųjų trumų aliejaus
- Skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže
- 2-3 vnt cukrinio klevo rūkymo kaladėlių
- Žalios aitriosios paprikos
- Šviežios kalendros
Ingredientai
Receptas
- Šonkaulius ištrinkite garstyčių padažu bei prieskonių mišiniu Porkmafia „Memphis Mud”.
- Marinuokite šaldytuve apie 4 val.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Mėsą rūkykite apie 2,5 val. Tuomet įsukite į foliją ir palikite dar valandai kepsninėje toje pačioje temperatūroje.
- Išimkite šonkaulius iš folijos. Aptepkite Poppamies Cola&Cherry padažu ir apkepkite iš abiejų pusių apie 15 min. vis apversdami.
- Kartu su šonkauliais pašildykite konservuotas pupeles mažoje keptuvėlėje.
- Prieš valgant, šonkauliukus apibarstykite trupintais kukurūzų traškučiais, šalia patiekite keptas bulvytes, apšlakstytas baltųjų trumų aliejumi, marinuotus česnakų stiebus bei troškintas pupeles. Pagardinkite smulkintu aitriuoju pipiru ir kalendra.