- 1 kg. kiaulienos šoninės (apie 4 cm. storio);
- 50 g. Angus & Oink šalto rūkymo prieskonių mišinio ,,Bacon Cure’‘;
- Jums reikės šalto rūkymo dulkių.


Ingredientai
Receptas
- Nuo šoninės pašalinkite odą ir apibarstykite prieskoniais, suvakuumuokite. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite jame 4 dienas, kasdien apversdami.
- Išimkite mėsą, labai gerai nuplaukite šaltame vandenyje ir įvynokite į merliuką, apriškite tvirtai virve ir pakabinkite vėsiai ir sausai pabūti dar 4 dienas. Jei tokios patalpos neturite, laikykite šaldytuve.
- Kamado Bono kepsninėje išvalykite pelenus, ant pelenų grotelių padėkite šalto rūkymo generatorių (spiralę), jį užpildykite šalto rūkymo dulkėmis, jas uždekite. Ant grotelių padėkite šoninę, kepsninės dangtį uždarykite, abi sklendes priverkite, tačiau jų pilnai neuždarykite.
- Rūkykite tol, kol susmilks dvi spyralės dulkių. Tai gali trukti 1-2 paras. Kepsninę rekomenduojame pastatyti ten, kur mažiau vėjo.
- Svarbu: pats šaltas rūkymas nedaro Jūsų produkto paruošto ir tinkamo vartoti. Būtina jį tinkamai paruošti dar iki rūkymo.
Svarbu: šaltas rūkymas nedaro Jūsų produkto paruošto ir tinkamo vartoti. Būtina jį tinkamai paruošti dar iki rūkymo.
Rūkykite, kol surūks bent viena spyralė dulkių, bet ne trumpiau nei 15 val. Svarbu žinoti, kad šaltai rūkyti žuvį arba mėsa rekomenduotina, kai lauke temperatūra 0-15°C.