- 2.5 kg. šoninės su oda ir šonkauliais;
- 100 g. prieskonių mišinio Poppamies ,,Burgers & Ribs”;
- Alyvuogių aliejaus;
- 2-3 vnt. viskio statinės rūkymo kaladėlių
Ingredientai
Receptas
- Nuo šonkaulių apatinės dalies nuplėškite baltą plėvę.
- Odoje aštriu peiliu padarykite įpjovas. Taip į mėsą įsigers prieskoniai ir patiekalas gražiau atrodys. Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir gerai ištrinkite mėsą, marinuokite bent 4-6 val.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), sudėkite rūkymo kaladėles ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 130 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Dėkite mėsą oda į viršų ir kepkite 3.5 val. Iškeptą mėsą įsukite į foliją ir leiskite pailsėti 20 min. Skanaus!