- Pyrago tešlai:
- 175 g miltų;
- 1½ a š. kepimo miltelių;
- ½ a.š. druskos;
- ½ a. š. malto cinamono;
- 115 g kambario temperatūros sviesto;
- 150 g cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 125 ml pieno;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto (jei neturite natūralaus – nenaudokite jokio dirbtinio kvapiklio);
- Bananų ir karamelės sluoksniui:
- 4 – 5 vidutinio dydžio bananų;
- 55 g sviesto;
- 110 g rudojo cukraus;
- 1 vanilės ankšties.
Ingredientai
Receptas
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
- Į kitą dubenį sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir cukrų. Viską išplakite iki purumo. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį – po kiekvieno gerai išplakdami.
- Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudėkite pusę miltų mišinio ir supilkite pusę pieno. Viską gerai išplakite nedideliu greičiu. Tuomet sudėkite likusią dalį miltų, pieno ir įpilkite vanilės ekstrakto. Dar kartą gerai išplakite nedideliu greičiu. Svarbu, kad tešla taptų vientisa – kai ji tampa vientisa, iš karto nustokite plakti.
- Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, iš vanilės ankšties išimtas sėklas. Keptuvę dėkite ant grotelių ir lėtai pamaišydami kaitinkite, kol masė užvirs. Gautą karamelę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą (karamelė gali greitai atvėsti, bet tai nėra problema), tolygiai ją paskleiskite ant formos dugno, tuomet perpjauta puse žemyn, sudėkite bananų puseles. Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai ją paskleiskite.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Kepkite pyragą dviejų zonoje sistemoje apie 45-50 min.
- Iškepusį pyragą išimkite ir palikite 10 min atvėsti. Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą. Valgykite su ledais.