0.00
0
+37065654515
Kategorija
Chevapi
Jautiena

Firminiai Ćevapi

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 1 kg. jautienos sprandinės (galima maišyti sprandinę ir kumpį, svarbu, kad mėsa būtų nebrandinta ir kuo šviežesnė);
  • 100-150 g. jautienos nugaros riebalų;
  • 10 g. druskos;
  • 1 a. š. juodojo pipiro;
  • 1 a. š. česnako miltelių;
  • 1 a. š. sodos;
  • 100 ml. vandens;

Receptas

Mėsą ir riebalus supjaustykite vienodais gabalėliais, kad būtų patogu malti.

Pasūdykite ir permalkite du kartus (dvigubas malimas būtinas!). Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą ilsėtis 24 val.

Po paros užvirkite vandenį su prieskoniais ir atvėsinkite, tuomet sudėkite sodą.

Vandenį supilkite į mėsą, gerai permaišykite ir dėkite atgal į šaldytuvą ilsėtis dar 24 val.

Permaišykite mėsą. Ant mėsmalės užsidėkite dešrelių gaminimo antgalį ir formuokite norimo dydžio Ćevapi’us.

Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių), palaukite kol temperatūra pakils iki 160-180°C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Ćevapi’us kepkite ant jau kartą panaudotų anglių arba su labai mažai anglių, kad neįsipliekstų didelė ugnis.

Dėkite ant įkaitintų grotelių ir kepkite vis apversdami apie 10 minučių.

Kepant pirmus kartus ar per dažnai vartant Ćevapi’us gali kibti prie grotelių, to išvengti padės nelimpantis kilimėlis.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę