0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautiena

Lavašo šašlykas

1 - 2 h

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 800 g. jautienos faršo;
  • Saujos šviežios kalendros;
  • Saujos petražolių;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1 a. š. prieskonių mišinio Poppamies Grill mix rub;
  • 1 a. š. prieskonių mišinio Poppamies Shashlyk & Kebab rub;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1 a. š. sodos;
  • Pipirų;
  • 1 lavašo arba 4-5 tortilijų lakštų.

Receptas

  1. Smulkiai supjaustykite kalendrą, petražoles, česnakus.
  2. Į dubenį su faršu suberkite sodą, visus prieskonius, žoleles ir labai gerai išminkykite, išmuškite. Geriausia tam naudoti virtuvinį kombainą.
  3. Patieskite lavašą arba iš tortilijų išdėliokite vientisą pagrindą. Rankomis paskirstykite faršą per visą lavašo perimetrą, gerai prispauskite, kad faršas priliptų ir suvyniokite į „dešrą“. Palikite 10 minučių, kad lavašas nuo mėsos suminkštėtų.
  4. Supjaustykite 3-4 cm. gabaliukais ir suverkite ant plataus iešmo.
  5. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, naudodami senas anglis. Paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių), palaukite kol temperatūra pakils iki 150°C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  6. Kepkite ~20 min. apversdami, kad tolygiai iškeptų visos pusės.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę