- 800 g. jautienos faršo;
- Saujos šviežios kalendros;
- Saujos petražolių;
- 6 skiltelių česnako;
- 1 a. š. prieskonių mišinio Poppamies Grill mix rub;
- 1 a. š. prieskonių mišinio Poppamies Shashlyk & Kebab rub;
- 1 a. š. druskos;
- 1 a. š. sodos;
- Pipirų;
- 1 lavašo arba 4-5 tortilijų lakštų.


Ingredientai
Receptas
- Smulkiai supjaustykite kalendrą, petražoles, česnakus.
- Į dubenį su faršu suberkite sodą, visus prieskonius, žoleles ir labai gerai išminkykite, išmuškite. Geriausia tam naudoti virtuvinį kombainą.
- Patieskite lavašą arba iš tortilijų išdėliokite vientisą pagrindą. Rankomis paskirstykite faršą per visą lavašo perimetrą, gerai prispauskite, kad faršas priliptų ir suvyniokite į „dešrą“. Palikite 10 minučių, kad lavašas nuo mėsos suminkštėtų.
- Supjaustykite 3-4 cm. gabaliukais ir suverkite ant plataus iešmo.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, naudodami senas anglis. Paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių), palaukite kol temperatūra pakils iki 150°C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepkite ~20 min. apversdami, kad tolygiai iškeptų visos pusės.