- 500 g jautienos antrekoto
- 3 svogūnų
- 1 stiklinės vandens
- 50 g sviesto
- 80 g pomidorų tyrės
- 1 šaukštelio garstyčių
- Rūkytos paprikos miltelių
- Miltų
- Druskos
- Pipirų
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite, kol temperatūra pakils iki 150C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Grand feu puodą įstatykite į laikiklį arba padėkite ant grotelių.
- Jautieną supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir apvoliokite miltuose. Svogūnus susmulkinkite, jų turi būti 40% mėsos tūrio.
- Į įkaitintą puodą dėkite sviesto ir kai jis įkais sudėkite jautieną. Mėsą apkepkite ir tuomėt suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę kepkite, kol atsiradęs skystis visiškai išgaruos. Kepant karštis turėtų būti didelis. Kartas nuo karto atidenkite dangtį ir permaišykite (jei mėsa dar nebus minkšta, o skystis jau išgaravęs, įpilkite truputį vandens). Po 30 min., kai mėsa taps minkšta, o svogūnų liks labai mažai ir iš jų gausis tirštas padažas, sudėkite pomidorų padažą ir garstyčias. Įberkite druskos ir pipirų, permaišykite.
- Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais.