0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kiauliena

Kiaulienos šoninė su vyšniomis

3 h +

4+

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 1,7 kg kiaulienos šoninės su oda
  • Rupios druskos
  • Prieskonių mišinio „Garlic rub“
  • 200 ml balzamiko acto
  • 300 ml sultinio
  • Puodelis šaldytų vyšnių be kauliukų
  • 2 vnt šalotinių svogūnų
  • Kelios skiltelės česnako
  • Šakelės rozmarino
  • Šakelės čiobrelio
  • Kelių lauro lapai
  • Druskos
  • Pipirų
  • 3-4 romo statinių rūkymo kaladėlių

Receptas

  1. Kiaulienos šoninę įtrinkite rupia druska, grūstais pipirais ir „Garlic rub“ prieskonių mišiniu. Leiskite keletą valandų pasimarinuoti.
  2. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, įdėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, ant deflektoriaus uždėkite riebalams surinkti skirtą indą, į anglis įmeskite kelis rūkymo kubelius, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Mėsą kepkite apie 50 min., odele į apačią, kol ji pasidarys gražios spalvos.
  4. Į Grand feu puodą įpilkite 200 ml balzamiko acto, 300 ml sultinio, puodelį šaldytų vyšnių be kauliukų, sumeskite kelis šalotinius svogūnus, kelias skilteles česnako, šakelę rozmarino, šakelę čiobrelio, lauro lapą, druskos, pipirų ir sudėkite mėsą oda į viršų.
  5. Kepsninėje sumažinkite temperatūrą iki 130 °C ir troškinkite gerą valandą.
  6. Kai pajusite, jog į mėsą smeigiant šakutę, ji labai minkšta, mėsą išimkite. Garnyrui labai tinka bulvių košė, krienai, marinuoti agurkai ir iš puodo išgraibytos vyšnios.

Skanaus !

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę