- 4 kiaušiniai;
- 100 g. šokolado (nemažiau 70% kakavos);
- 4 v. š. cukraus;
- 1 v. š. kakavos;
- Sviesto, kad ištirpdyti šokoladą. Ir patepti formeles;
- 1 v. š. miltų
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles.
- Ant grotelių padėkite puodą su vandeniu, o ant jo indą su šokoladu ir sviestu. Garų vonelėje kaitinkite šokoladą kelias minutes, kol ištirps.
- Kiaušinius atskirkite, trynius į vieną indą, baltymus į kitą. Į trynius sudėkite cukrų ir maišykite, kol pašviesės ir ištirps cukrus. Tada sumaišykite su šokoladu. Įsijokite šaukštą miltų ir permaišykite.
- Išplakite baltymus iki standumo ir palengva įmaišykite į šokolado masę. Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį ir jį gerai įkaitinkite.
- Formeles ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą masę, dėkite ant kepimo akmens ir kepkite 8 min. uždarę kepsninės dangtį. Dangčio viso kepimo metu neatidarinėkite. Kai iškepsite, palikite 3-5 min. atvėsti. Vėliau, peilio pagalba labai atsargiai „apeikite“ šonus apverskite į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su vaniliniais ledais.