- 300-500 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos)
- 1 svogūno
- 1 česnako
- 1 morkos
- Saliero stiebo
- 1 paprikos
- 2 l jautienos sultinio
- 1 v. š. pomidorų pastos
- Džiovintų baravykų
- Saujos smulkinto kietojo sūrio
- 300 g perlinių kruopų
- Kalendros
- Kumino
- Druskos
- PLOV.LT universalių uzbekiškų prieskonių
- Šviežių petražolių
Ingredientai
Receptas
- Prieš gaminimą perlines kruopas perplaukite vandeniu ir valandą pabrinkinti vandenyje (1 dalis kruopų, 7 dalys vandens).
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 140 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Susmulkinkite ir puode su trupučiu riebalų apkepkite daržoves, tada sudėkite ir apkepinkite maltą mėsą, berkite prieskonius ir grybus. Į sultinį įmaišykite šaukštą pomidorų pastos ir pavirkite apie 20 min. Tada suberkite kruopas ir virkite lėtai apie 70 min.
- Kai išvirs, įmaišykite gerą saują kietojo sūrio ir pagardinkite smulkintomis petražolėmis.