- 2-3 kg kiaulienos šoninės
- SPG prieskonių
- 250 ml tamsaus alaus
- 6 romo statinių rūkymo kaladėlių
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis įdegikliu, po keliolikos minučių įdėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais apatinėje pozicijoje, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Virš deflektoriaus būtina uždėti kepimo indą su vandeniu nuvarvėti riebalams.
- Aštriu peiliu padarykite negilias (iki mėsos) įpjovas visoje odoje kas 1.5 cm.
- Įtrinkite mėsą SPG prieskoniais iš visų pusių.
- Kepsninėje ant anglių sudėkite rūkymo kaladėles.
- Rūkykite 110°C temperatūroje 3-4 valandas iki vidinės mėsos 74°C temperatūros.
- Suvyniokite į tvirtą foliją ir įpilkite stiklinę tamsaus alaus.
- Skystis negali išbėgti, folija turi būti visiškai sandari, jei reikia, naudokite dvigubą foliją.
- Folijoje kepkite dar dar apie 1-3 valandas (priklausomai nuo gabalo storio) iki vidinės 95-97°C temperatūros.
- Išėmę iš kepsninės, leiskite 30 minučių pastovėti folijoje.
- Išvyniokite mėsą iš folijos, skysčio neišpilkite. Mėsą suplėšykite su visa oda (jei reikia panaudokite peilį). Supilkite skystį iš folijos ir lengvai permaišykite.
Skanaus