0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautienos Velingtono kepsnys Kamado bono kepsninėje
Jautiena

Jautienos Velingtono kepsnys

2 - 3 h

4

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 600 g. jautienos išpjovos
  • 3 lapai Sluoksniuotos bemielės tešlos (priklausomai nuo mėsos dydžio)
  • 4-5 juostelių Parmos kumpio
  • Dižono garstyčių
  • Druskos, pipirų
  • 500 g. rudų pievagrybių ar kitokių mėgiamų grybų, pvz. portobello
  • 2 šalotiniai svogūnai (smulkiai pjaustyti)
  • 3-4 česnako skiltelės (spaustos)
  • Kelios šakelės šviežio čiobrelio
  • 1 v. š. sviesto arba aliejaus kepimui
  • 1 kiaušinis
  • Druskos flakes
  • Juodo sezamo sėklų

Receptas

  1. Gražiai jautienos formai išgauti mėsos gabalėlį standžiai susukite į  maistinę plėvelę. Laikykite valandą šaldytuve.
  2. Po geros valandos mėsą padruskinkite ir papirinkite.
  3. Labai gerai įkaitinkite keptuvę (idealiausia ketaus) ir apskrudinkite mėsą po minutę iš visų pusių, taip pat ir mėsos galus.
  4. Dar šiltą jautieną negailėdami ištepkite Dižono garstyčiomis ir padėkite į šoną.
  5. Pasiruoškite grybų sluoksnį. Grybus, svogūnus ir česnakus susmulkinkite maisto smulkintuvu ir suberkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu sviesto arba aliejaus. Grybai turi labai daug vandens savyje, todėl reikia kantrybės kepti, kol drėgmė išgaruos. Šitas procesas užima apie valandą. Skoniui suaktyvinti grybus galite pagardinti keliais lašais trumų aliejaus. Kai drėgmė išgaruoja, masės kiekis gerokai sumažėja ir ji vietoje troškinimosi pradeda kepti, įgauti spalvą ir lipti tarpusavyje. Tuomet jau galima išjungti ugnį ir perkelti grybus atvėsti ant kepimo popieriaus.
  6. Pradėkite konstruoti Velingtono kepsnį. Ant maistinės plėvelės, dėkite parmos kumpį. Svarbu jį išdėti dviem eilėm ir, kad kiekvienas kumpio gabaliukas “užeitų” ant sekančio kumpio gabaliuko, tokiu būdu kumpis išlaikys vientisą liniją.
  7. Ant kumpio sluoksnio švelniai sudėkite grybų mišinį ir jį tolygiai paskirstykite ant viso paviršiaus.
  8. Ant grybų paviršiaus dėkite jautieną ir maistinės plėvelės pagalba kuo standžiau ir tiksliau apvyniokite mėsą. Tvirtai užspauskite plėvelės galiukus, kad išlaikytų formą. Dėkite 50 min. į šaldytuvą.
  9. Sluoksniuotą bemielę tešlą dėkite ant maistinės plėvelės ir gražiai rankomis sujunkite, kad būtų vientisas lapas.
  10. Iš šaldytuvo išimtą mėsą dėkite ant sluoksniuotos tešlos ir vėl plėvelės pagalba pilnai įsukite į sluoksniuotą tešlą. Perteklinę tešlą nupjaukite, ją panaudokite sudurti galuose. Visą šonuose likusią tešlą nupjaukite ir visą kepinį standžiai įvyniotą maistinėje plėvelėje dėkite į šaldiklį 30-40 min.
  11. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, groteles iškelkite į aukščiausią poziciją, ant jų dėkite deflektorius, ant jų kryžmę ir ant jos picos kepimo akmenį. Kepsninę įkaitinkite iki 190-200°C.
  12. Išimkite Velingtoną iš kameros. Iš sluoksniuotos tešlos, naudodami tešlos pjovimo įrankį, pasidarykite tinklelį ir jį gražiai uždėkite ant Velingtono kepsnio.
  13. Kepinio viršų ir šonus patepkite kiaušinio plakiniu, paberkite druskos dribsniais ir sezamo sėklomis.
  14. Ližės pagalba perkelkite Velingtoną ant picos akmens ir kepkite iki 48-50°C vidinės temperatūros.
  15. Ištraukę iš kepsninės duokite apie 30 min. pailsėti. Per tą laiką pasigaminkite norimą garnyrą ar padažą prie mėsos.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę