- 345 g kepinių margarino
- 6 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 300 g cukraus
- 6 v. š. pieno ar grietinėlės
- 2 citrinos
- 1 v. š. aguonų
- 420 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriumi, nerūdijančio plieno groteles, ant jų kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kambario temperatūros margariną kartu su cukrumi išplakite virtuviniu kombainu ar mikseriu iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.
- Į paruoštą masę įberkite žiupsnelį druskos, įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite aguonas.
- Nutarkuokite citrinų žievelę ir įspauskite citrinų sultis.
- Viską lengvai šaukštu permaišykite.
- Kepimo formą ištepkite margarinu ir supilkite tešlą.
- Kepkite pyragą 45-50 min.
- PATARIMAS: Kad keksas nesprogtų, gražiai ir tolygiai iškiltų, sudėjus ir išlyginus tešlą, stalo peiliu perbraukite per vidurį, padarydami nedidelį įdubimą tešloje