- 3 kg bulvių
- 300 ml grietinėlės
- Šviežios šoninės
- 1 svogūno
- Aliejaus
- Rūkytos karkos
- Druskos
- Pipirų
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę kepimui, kaip krosnyje: uždekite anglis, kai anglys įsidegs, sudėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, groteles ir ant jų kepimo akmenį, palaukite, kol temperatūra pakils iki 180-200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Grand feu puode įkaitinkite truputį aliejaus, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite šviežią šoninę. Iškepus šoninei – į puodą supilkite bulvių tarkį bei grietinėlę. Į šią bendrą masę įdėkite rūkytos karkos gabaliukų ir viską permaišę pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite 1 val. uždengę puodą, tada atidenkite ir dar kepkite 1,5 val.
Skanaus