- 400 g miltų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 80 ml pieno
- 50 g sviesto
- 60 ml šilto vandens
- 50 g cukraus
- 10 g sausų mielių
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- Įdarui:
- 50 g tirpinto sviesto
- 150 g cukraus
- 2 1/2 šaukštelio cinamono
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
- Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
- Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.
- Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dvi pakilti.
- Kai tešla pakils, iškočiokite 25×50 cm stačiakampį.
- Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.
- Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
- Kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.