0.00
0
+37065654515
Kategorija
Desertai

Plėšomų bandelių pyragas

30 - 60 min

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 400 g miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 80 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 60 ml šilto vandens
  • 50 g cukraus
  • 10 g sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Įdarui:
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 1/2 šaukštelio cinamono

Receptas

  1. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
  2. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.
  5. Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dvi pakilti.
  6. Kai tešla pakils, iškočiokite 25×50 cm stačiakampį.
  7. Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.
  8. Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
  9. Kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę