- 500 ml riebios grietinėlės
- 1 vanilės ankšties
- 1 cinamono lazdelės
- 2 citrinos žievelių
- 6 kiaušinių trynių
- 100 g rudojo cukraus
- 1 a. š. cinamono
- 5 a. š. rudojo cukraus deserto plutelei
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 100 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Grietinėlę supilkite į puodą. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Išimtas sėklas ir ankštį sudėkite į grietinėlę, sudėkite cinamono lazdelę ir citrinos žieveles. Kaitinkite kelias minutes neleisdami užvirti.
- Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Tada supilkite atvėsusią grietinėlę ir dar kartą viską suplakite. Supilstykite į keturias, karščiui atsparias formeles, užpildydami maždaug pusę jų tūrio.
- Formeles sudėkite į skardą su aukštais kraštais. Įpilkite karšto vandens, maždaug iki pusės indelių. Kepkite apie 100 temp. 30 minučių. Tada išimkite, atvėsinkite ir įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš valgant apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir karamelizuokite specialiai tam skirtu prietaisu.
Skanaus