- 1.5-2 kg viščiukas;
- 4 skiltelės trinto česnako;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. juodųjų pipirų;
- 1 v.š. kmynų;
- Citrininé glazūrai:
- 2 citrinų sultys;
- 5 skiltelės trinto česnako;
- 4 v.š. rudojo cukraus;
- 1/2 a.š druskos;
- 1 a.š. juodųjų pipirų miltelių.
Ingredientai
Receptas
- Padarykite viščiuko išklotinę – iškirpkite ar išpjaukite stuburą. Apverskite viščiuką krūtinėle į viršų ir stipriai delnu prispauskite, kol išgirsite trakštelėjimą. Gerai įtrinkite druska, pipirais, kmynais ir česnaku. Marinuokite bent 1 val, o geriausia per naktį.
- Citrininiai glazūrai skirtus ingredientus, išskyrus pipirus, maišykite tol, kol ištirps cukrus. Leiskite česnakui atskleisti savo skonį – už valandos perkoškite ir suberkite pipirus.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Viščiuką kepkite apie 1.5-2 valandas arba kol vidinė viščiuko temperatūra pasieks 74°C . Pamatuoti itin patogu kišeniniu termometru.
- Glazūruoti pradėkite maždaug po 30 minučių kepimo. Skystį galite susipilti į purkštuvą. Purškite ar tepkite maistiniu teptuku kas 15 min. Viskas. Skanaus.