- Vištienos marinatui:
- 1 puodelis graikiško jogurto;
- 2 v.š. Citrinos sulčių ir 1,5 a.š. malto kumino;
- 1 a.š. Garam masala prieskonių;
- 1/2 a.š. Aitriosios paprikos ir 1 a.š. druskos;
- 2 a.š. Tarkuoto imbiero ir 2 a.š. tarkuoto česnako;
- 700 g. Vištienos šlaunelių mėsos;
- Tikka masalai:
- 2 v.š. Aliejaus ir 2 v.š. sviesto ir 1 smulkinto svogūno;
- 2 a.š. Tarkuoto imbiero ir 2 a.š. tarkuoto česnako;
- 2 a.š. Rudojo cukraus ir 1 a.š. maltų kalendrų sėklų;
- 1 a.š. Malto kumino ir 1 a.š. rūkytos paprikos;
- 1 a.š. Garam masala prieskonių ir 1 a.š. druskos;
- 1/2 a.š. Aitriosios paprikos;
- 240 ml. Smulkintų koncervuotų pomidorų;
- 220 ml. Riebios grietinėlės (35%), kalendros
Ingredientai
Receptas
- Supjaustykite vištieną gabaliukais, sudėkite į didelį dubenį kartu su vištienos marinatui skirtais ingredientais, viską gerai sumaišykite ir palikite 2 val. šaldytuve pasimarinuoti.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pasieks 200 C. Ant grotelių pastatykite didesnę ketaus keptuvę, į ją įpilkite aliejaus. Aliejui įkaitus, apkepkite vištieną po 2 min iš kiekvienos pusės.
- Išimkite vištieną iš keptuvės ir į keptuvę sudėkite sviestą. Šiam įkaitus, nuolat maišydami, apkepkite svogūnus, imbierą bei česnakus. Sudėkite prieskonius ir pakepkite dar 1-2 min. Supilkite pomidorus. Šiems užvirus, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
- Iki minimumo pridarykite kepsninės sklendes ir atgal į keptuvę sudėkite vištieną. Pamaišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti.
- Apibarstykite kalendra, patiekite su basmati ryžiais arba naan duonele.