- Kalakuto (apie 4 kg)
- 2-3 svogūnų
- Kelių šakelių rozmarino
- 5-6 skiltelių česnako
- 3-4 ąžuolo rūkymo kaladėlių
- KK marinato
Ingredientai
Receptas
- Kalakutą 24 val mirkykite KK marinate.
- Po paros išimkite, gerai nusausinkite, į vidų dėkite ketvirčiais pjautytus svogūnus, česnakus, rozmariną.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kalakutą dėkite ant grotelių ir rūykite iki 75°C vidinės temperatūros storiausioje krūtinės vietoje.
- Temperatūrą paprasta matuoti naudojant zodinį Inkbird termometrą.
- Ištraukę iš kepsninės suvyniokite į foliją ir palaukite kol pravės. Tokiu būdu odelė bus minkšta ir sukramtoma.