- 4 kg. kiaulienos šoninės;
- 4 skiltelės česnako;
- rozmarinas;
- krapai;
- pipirai, druska;
- 2 a. š. maltos saldžiosios paprikos.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Susmulkinkite česnaką, krapus, rozmariną sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
- Iš šoninės padarykite išklotinę, vidų įtrinkite prieskonių mišiniu ir susukite šoninę. Sutvirtinkite siūlu.
- Dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 val. arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 78 °C. Galite greitai ir lengvai pamatuoti termometru.
- Paskutiniame etape atidarykite sklendes ir leiskite mėsai apskrusti – kol odelė taps traški.