- Pyrago tešlai:
- 200 g. sviesto;
- 200 g. cukraus;
- 300 g. miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 200 ml natūralaus jogurto;
- Žiupsnelis druskos;
- Citrinos žievelės;
- 1 skardinė konservuotų ananasų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 200 g. rudojo cukraus;
- 50 g. sviesto;
- Šviežių uogų papuošimui
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Sviestą išplakite su cukrumi, įmaišykite po vieną kiaušinius, supilkite jogurtą ir suberkite miltus persijotus su kepimo milteliais.
- Keptuvėje ištirpinkite 50 g. sviesto ir dugną apibarstykite rudu cukrumi, sudėkite ananaso griežinėlius, ant jų supilkite tešlą.
- Kepkite 30 min. 180 C, mediniu smeigtuku patikrinkite tešlą, ar iškepusi.
- Iškepusį pyragą išimkite ir palikite 10 min atvėsti/pastovėti. Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą. Papuoškite uogomis.