- 150 g. cukrus tešlai;
- 255 g sviesto: 200 g. tešlai, 50 g kriaušėms ir 5 g skardai patepti;
- 150 g. miltų;
- 50 g. migdolų miltų ( jei neturite, pakeiskite tokiu pat kiekiu kvietinių, tačiau su migdolų miltais pyragas skanesnis);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 4 kiaušiniai;
- 2 apelsinai (nutarkuota žievele);
- 100 g rudojo cukraus kriaušių sluoksniui;
- 1 a.š. kardamono kriaušių sluoksniui;
- 4 kriaušės (standžios, prinokusios, nuluptos);
- cukraus pudra.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite ir kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Apvalią 21–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu.Pirmiausia pagaminkite kriaušių sluoksnį. Nedideliame puode ant nedidelės ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir kardamoną – kol sviestas išsilydys, o cukrus ištirps. Dažnai maišydami pakaitinkite dar porą minučių. Gautą karamelę supilkite į paruoštą kepimo formą ir paskirstykite per visą dugną. Į šią masę įspauskite kriaušių puseles pjūviu žemyn.
- Pagaminkite ir tešlą. Išsukite sviestą su cukrumi, tuomet po vieną muškite kiaušinius, kaskart gerai išsukdami, galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius ir nutarkuotas apelsinų žieveles, įsitikinkite, kad tešloje nebeliko sausų miltų. Atsargiai perpilkite tešlą į kepimo formą ant kriaušių, šių nesujudindami, išlyginkite paviršių.
- Kepkite 45–55 min. Leiskite formoje pravėsti apie 10 min, o tada apverskite į didelę lėkštę. Apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės.