0.00
0
+37065654515
Kategorija
Desertai

Austriškas aguonų pyragas

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 8 kiaušinių;
  • 200 g cukraus;
  • 250 g maltų aguonų;
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 60 g maltų riešutų (tinka migdolai, lazdyno ar graikiniai);
  • 2 v. š. miltų;
  • 8 g vanilinio cukraus;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. cinamono.;
  • Bruknių uogienės įdarui (galima naudoti ir kitą rūgštesnę uogienę);
  • Cukraus pudros.

Receptas

  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, sviestu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmaišykite aguonas, riešutus, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Baltymus išplakite iki stangrių putų ir po truputį įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į sviestu išteptą formą.
  2. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Pyragą kepkite apie 1 val.
  3. Ištraukę iš kepsninės, leiskite pyragui truputį atvėsti ir sutvirtėti. Tada atsargiai perpjaukite pusiau. Pagrindą pertepkite uogiene, uždenkite kita pyrago dalimi. Pyrago viršų irgi ištepkite uogiene, o tada pabarstykite cukraus pudra.

 

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę