- 450 g filo tešlos lapų;
- 300 g lydyto sviesto;
- 300 g smulkintų pistacijų;
- 100 g smulkintų lazdyno riešutų;
- 100 g smulkintų graikinių riešutų;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 1 šaukštelis trinto kardamono;
- Sirupui:
- 200 g rudojo cukraus;
- 190 ml vandens;
- 125 ml skysto medaus;
- 2-3 šaukštai citrinos sulčių;
Ingredientai
Receptas
- Visus sirupo ingredientus supilkite į keptuvę, užvirkite ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol ištirps cukrus. Sumažinkite kaitrą ir dar 5 minutes pakaitinkite. Atvėsinkite.
- Filo tešlą atšildykite. Jeigu reikia, nupjaukite kraštus, kad patogiai tilptų į kepimo indą. Tešlą laikykite uždengę drėgnu audiniu/merliumi. Smulkintus riešutus sumaišykite su cinamonu ir kardamonu. Kepimo indą patepame sviestu. Dėkite į jį 10 tešlos lapų, bet, pakloję kiekvieną lapą sutepkite sviestu. Ant viršaus tolygiai paskirstykite riešutus. Vėl klokite lakštą ir tepkite sviestu tešlą, tačiau šį kartą tik 5 lakštus, barstykite riešutais. Taip sluoksniuokite 4 kartus. Užbaikite, kaip ir pradėjote, su 10 lapų, perteptų sviestu. Viršutinį lapą taip pat sutepkite. Aštriu peiliu supjaustykite skersai ir išilgai nedideliais rombais.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite ir kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pakils iki 160 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Kepkite apie 1 val.
- Ištraukę iš kepsninės, tolygiai apliekite sirupu. Palikite neuždengę bent 12 valandų ramiai pastovėti, kad sirupas spėtų įsigerti į tešlą.