0.00
0
+37065654515
Kategorija
Daržovės

Baklažanų parmigiana

30 - 60 min

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • Marinara padažui:
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 galvutė česnako, sutrinti gvazdikėliai;
  • 1 didelis susmulkintas raudonas svogūnas;
  • 3 ančiuvių filė (nebūtina);
  • ½ arbatinio šaukštelio susmulkintų raudonųjų pipirų dribsnių;
  • 1 šaukštas pomidorų pastos;
  • ¼ puodelis sauso baltojo vyno;
  • 2 skardinės nuluptų pomidorų savo sultyse;
  • ¼ puodelio suplėšytų baziliko lapų;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • Baklažanams:
  • 4 vidutiniai nulupti, išilgai supjaustyti baklažanai;
  • Druska;
  • ½ puodelio smulkiai supjaustyto baziliko ir petražolių, taip pat baziliko lapai patiekimui;
  • 300 g.  šviežio Mocarela sūrio.

Receptas

  1. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Aliejumi aptepkite baklažanų griežinėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant grotelių. Pasigaminkite Marinara padažą: ant grotelių statykite ketaus keptuvę. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką. Suberkite svogūną, ančiuvius (jei naudojate) ir raudonųjų pipirų dribsnius ir virkite dažnai pamaišydami, kol svogūnai taps skaidrūs. Įmaišykite pomidorų pastos ir virkite vis maišydami, kol patamsės. Tada įpilkite vyno ir virkite, kol beveik išgaruos. Įpilkite pomidorus ir jų sultis; Įdėkite baziliko ir raudonėlio. Įpilkite 1½ puodelio vandens į vieną pomidorų skardinę, paskui kitą, kad praplautumėte, ir supilkite į puodą; pagardinti druska. Padažą troškinkite apie 1.5 val. , kol taps tirštas ir tamsios spalvos. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti. Sutrinkite trintuvu.
  3. Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį ir kepkite 40 min. Kepimo inde sluoksniuokite baklažanus su padažu ir sūriu.

 

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę