0.00
0
+37065654515
Kategorija
Daržovės

Bulvių gratinas

1 - 2 h

4

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 400 g. plonais griežinėliais pjaustytų bulvių;
  • 300 g. tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 300 ml. 35% riebumo grietinėlės;
  • 2 skiltelės trinto česnako;
  • Druska, pipirai;
  • Alyvuogių aliejus.

Receptas

  1. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Sluoksniuokite ingredientus: bulvės/sūris/česnakas/druska/pipirai (3-4 sluoksniai). Truputį sūrio pasilikite, nes jo reikės pabaigai – užbarstyti ant gratino viršaus. Supilkite ant viršaus grietinėlę.
  2. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 160°C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Kepkite gratiną 1-1,5 val. Jeigu viršus ruduos per greitai – uždenkite folija. Likus 10 minučių iki pabaigos, užbarstykite sūrio.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę