- 400 g. plonais griežinėliais pjaustytų bulvių;
- 300 g. tarkuoto fermentinio sūrio;
- 300 ml. 35% riebumo grietinėlės;
- 2 skiltelės trinto česnako;
- Druska, pipirai;
- Alyvuogių aliejus.
Ingredientai
Receptas
- Kepimo indą ištepkite aliejumi. Sluoksniuokite ingredientus: bulvės/sūris/česnakas/druska/pipirai (3-4 sluoksniai). Truputį sūrio pasilikite, nes jo reikės pabaigai – užbarstyti ant gratino viršaus. Supilkite ant viršaus grietinėlę.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 160°C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepkite gratiną 1-1,5 val. Jeigu viršus ruduos per greitai – uždenkite folija. Likus 10 minučių iki pabaigos, užbarstykite sūrio.