- 1 kg. jautienos sprandinės (galima maišyti sprandinę ir kumpį, svarbu, kad mėsa būtų nebrandinta ir kuo šviežesnė);
- 100-150 g. jautienos nugaros riebalų;
- 10 g. druskos;
- 1 a. š. juodojo pipiro;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- 1 a. š. sodos;
- 100 ml. vandens;
Ingredientai
Receptas
- Mėsą ir riebalus supjaustykite vienodais gabalėliais, kad būtų patogu malti.
- Pasūdykite ir permalkite du kartus (dvigubas malimas būtinas!). Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą ilsėtis 24 val.
- Po paros užvirkite vandenį su prieskoniais ir atvėsinkite, tuomet sudėkite sodą.
- Vandenį supilkite į mėsą, gerai permaišykite ir dėkite atgal į šaldytuvą ilsėtis dar 24 val.
- Permaišykite mėsą. Ant mėsmalės užsidėkite dešrelių gaminimo antgalį ir formuokite norimo dydžio Ćevapi’us.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių), palaukite kol temperatūra pakils iki 160-180°C. Pridarykite abi sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ćevapi’us kepkite ant jau kartą panaudotų anglių arba su labai mažai anglių, kad neįsipliekstų didelė ugnis.
- Dėkite ant įkaitintų grotelių ir kepkite vis apversdami apie 10 minučių.
- Kepant pirmus kartus ar per dažnai vartant Ćevapi’us gali kibti prie grotelių, to išvengti padės nelimpantis kilimėlis.