0.00
0
+37065654515
Kategorija
Paukštiena

Citrininis viščiukas

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 1.5-2 kg viščiukas;
  • 4 skiltelės trinto česnako;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 v.š. kmynų;
  • Citrininé glazūrai:
  • 2 citrinų sultys;
  • 5 skiltelės trinto česnako;
  • 4 v.š. rudojo cukraus;
  • 1/2 a.š druskos;
  • 1 a.š. juodųjų pipirų miltelių.

Receptas

  1. Padarykite viščiuko išklotinę – iškirpkite ar išpjaukite stuburą. Apverskite viščiuką krūtinėle į viršų ir stipriai delnu prispauskite, kol išgirsite trakštelėjimą. Gerai įtrinkite druska, pipirais, kmynais ir česnaku. Marinuokite bent 1 val, o geriausia per naktį.
  2. Citrininiai glazūrai skirtus ingredientus, išskyrus pipirus, maišykite tol, kol ištirps cukrus. Leiskite česnakui atskleisti savo skonį – už valandos perkoškite ir suberkite pipirus.
  3. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  4. Viščiuką kepkite apie 1.5-2 valandas arba kol vidinė viščiuko temperatūra pasieks 74°C . Pamatuoti itin patogu kišeniniu termometru.
  5. Glazūruoti pradėkite maždaug po 30 minučių kepimo. Skystį galite susipilti į purkštuvą. Purškite ar tepkite maistiniu teptuku kas 15 min. Viskas. Skanaus.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę