- 3 kg jautienos brisketo (krūtininės)
- Prieskonių mišinio Angus &Oink ,,Texas Steak”;
- 4 viskio statinių rūkymo kaladėlių
- PASTABA: ruošiant šį patiekalą būtina naudoti skaitmeninį maisto termometrą
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 C. Ant anglių sudėkite rūkymo kaladėles. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Krūtininę gerai įtrinkite prieskoniais ir palikite kelioms valandoms, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet dėkite į kepsninę ir rūkykite apie 3 val. arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 70C. Tada išimkite, susukite į foliją ir kepkite dar apie 4 val., kol vidinė pasieks 95-97 C. (Į foliją galima įpilti obuolių sulčių, tamsaus alaus, įdėti šiek tiek sviesto.)
- Išimkite mėsą ir leiskite jai ilsėtis apie 40 min., o tuomet plonai supjaustykite.