- 2 karkos;
- 3 morkos
- 1 saliero stiebas;
- 3 L Kauno alus Juodasis porteris;
- 1.5 a.š. keturių rūšių pipirai žirneliais;
- 1.5 a.š kvapnieji pipirai žirneliais;
- 2 v.š. druskos;
- 3-5 lauro lapeliai;
- 2-3 svogūnai;
- 1.5 v.š. džiovintų čili pipiriukų (pvz. Piri-piri);
- 5 česnako skiltelės;
- 2-3 rozmarino šakelės;
- 1L aliejaus
- Padažui:
- 200-350 ml grietinės;
- 1.5 rūkytos paprikos miltelių;
- 1 v.š. maltų pipirų;
- 1 v.š. maltų kumino sėklų;
- 30 ml sojų padažo (nesūraus);
- 300 g. aštraus pomidorų padažo su daržovėmis.
Ingredientai
Receptas
- Kepsninę paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektorių). Įstatykite kazaną. Supilite alų ir užvirkite. Sudėkite karkas, salierus, morkas, pipirus, druską, lauro lapelius, svogūnus, džiovintus čili pipirus, česnakus, rozmarino šakeles. Kazaną uždenkite ir kepsninę uždarykite. Oro sklendes palikite praviras minimaliai. Žemoje kaitroje, 150-170C temperatūroje virkite apie 2 val. kartas nuo karto patikrindami ir, jei reikės, įpilkite dar alaus. Svarbu: sklendes priverkite kai temperatūra pasieks 130C, nes tai atlikus, temperatūra dar kils ir po truputį stabilizuosis.
- Karkas išimkite iš kepsninės. Alų išpilkite. Kazaną praplaukite.
- Pasiruoškite padažą. Dideliam inde sumaišykite grietinę, rūkytos paprikos miltelius, pipirus, kuminą, sojų padažą, aštrų pomidorų padažą su daržovėmis. Sudėkite karkas ir iš visų pusių aptepkite pasiruoštu padažu.
- Į kepsninę vėl įdėkite kazaną, įpilkite ir įkaitinkite 1L aliejaus. Sudėkite karkas ir gruzdinkite pavartydami iš visų pusių kol apskrus.