- 2 kg. viščiukas;
- 3 v. š. šašlyko prieskonių;
- 1.5 a.š. svanų druskos;
- 100 g česnakinio sviesto;
- 1 v. š. kumino sėklų;
- 4 vnt. bulvių;
- 4 vnt. pievagrybių;
- 1 paprika;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 3 skiltelė česnako;
- druska ir pipirai;
- alyvuogių aliejus;
- petražolės.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Šašlyko prieskonius ir svanų druską padaliname į dvi dalis. Viščiuką gausiai ištrinkite viena dalimi (šašlyko prieskoniai +svanų druska). Indelyje susimaišykite česnakinį sviestą ir likusius šašlyko prieskonius bei svanų druską.
- Viską kiškite po viščiuko oda ties krūtinėle bei šlaunimis pasidarę “kišenes”. Galiausiai apibarstykite kumino sėklomis ir, suvynioję į maistinę plėvelę, palaikykite šaltai apie valandą.
- Tuo tarpu griežinėliais susipjaustykite bulves, pievagrybius, papriką, svogūną, česnaką, morką. Pagardinkite druska, pipirais, petražolėmis, alyvuogių aliejumi ir viską permaišykite.
- Sluoksniuokite daržoves keptuvėje, pradėdami nuo bulvių. Kas dėsis po to- neturi reikšmės. Ant daržovių dėkite viščiuką ir kepkite 160-170C apie 1 val. arba kol vištos krūtinėlės vidinė temperatūra pasieks 74C. Pamatuokite termometru.