0.00
0
+37065654515
Kategorija
Paukštiena

Keptas viščiukas daržovių patale

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 2 kg. viščiukas;
  • 3 v. š. šašlyko prieskonių;
  • 1.5 a.š. svanų druskos;
  • 100 g česnakinio  sviesto;
  • 1 v. š. kumino sėklų;
  • 4 vnt. bulvių;
  • 4 vnt. pievagrybių;
  • 1 paprika;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 3 skiltelė česnako;
  • druska ir pipirai;
  • alyvuogių aliejus;
  • petražolės.

Receptas

  1. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Šašlyko prieskonius ir svanų druską padaliname į dvi dalis. Viščiuką gausiai ištrinkite viena dalimi (šašlyko prieskoniai +svanų druska). Indelyje susimaišykite česnakinį sviestą ir likusius šašlyko prieskonius bei svanų druską.
  3. Viską kiškite po viščiuko oda ties krūtinėle bei šlaunimis pasidarę “kišenes”. Galiausiai apibarstykite kumino sėklomis ir, suvynioję į maistinę plėvelę, palaikykite šaltai apie valandą.
  4. Tuo tarpu griežinėliais susipjaustykite bulves, pievagrybius, papriką, svogūną, česnaką, morką. Pagardinkite druska, pipirais, petražolėmis, alyvuogių aliejumi ir viską permaišykite.
  5. Sluoksniuokite daržoves keptuvėje, pradėdami nuo bulvių. Kas dėsis po to- neturi reikšmės. Ant daržovių dėkite viščiuką ir kepkite 160-170C apie 1 val. arba kol vištos krūtinėlės vidinė temperatūra pasieks 74C. Pamatuokite termometru.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę