- 1 kiaulienos filė;
- 1 paprika;
- 1 portobello grybas;
- 1/2 puodelio karnišonų;
- 1 svogūnas;
- 350 ml grietinėlės (30% riebumo);
- 100 ml vandens;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g. chorizo dešros;
- 1 jelapeno pipiras;
- 1 a.š. mairūno;
- 2 šaukštai miltų;
- 3 šakelės šviežio čiobrelio;
- prieskonių mišinio Poppamies „Garlic rub“;
- 4 vnt. viskio statinių rūkymo kaladėlių;
- Druskos ir pipirų;
- Alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), palaukite kol temperatūra pakils iki 140 C. Ant žarijų sudėkite rūkymo kaladėles. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- File įtrinkite prieskoniu mišiniu ir apie 40 min. rūkykite 140C temperatūroje. Po to supjaustykite 3-6 mm riekelėmis.
- Praverkite viršutinę kepsninės sklendę, kad temperatūra pakiltų iki 180 C. Ant grotelių dėkite puodą.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite chorizo dešrą su svogūnu ir česnaku. Sudėkite grybus, papriką, čiobrelius, karnišonus, mėsą, mairūną, jelapeną, miltus ir viska gerai išmaišome.
- Pilkite grietinėlę ir vandenį, uždenkite puodą su dangčiu ir priverkite sklendę, virkite apie 30 min. Pora kartu pamaišykite, nes padažas gali kibti prie puodo dugno.
- Patiekite su skrudinta čebata.