- 1 kg. kiaulienos sprandinės;
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
- druskos, pipirų;
- kalendros;
- kumino;
- 1 sauja šviežio kapoto baziliko;
- 1 v.š. acto;
- 3 svogūnai;
- 1 v.š alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Receptas
- Mėsą supjaustykite kubeliais, svogūną puselėmis. Pilkite actą ir 1/2 šaukštelio druskos ant svogūnų ir gerai juos išmaigykite.
- Sudėkite mėsą, svogūnus ir likusius prieskonius bei aliejų į vieną indą ir labai gerai išminkykite. Tada marinuokite apie parą laiko.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Mėsą sumaukite ant iešmų ar besisukančio iešmo ir kepkite vartydami apie 15 min.
- Patiekite su lavašu ir marinuotomis/raugintomis daržovėmis.