- 2-3 tortilijos;
- 200 ml tiršto riebaus graikiško jogurto;
- 1 sauja smulkintų petražolių;
- 1 šaukštelis žagrenio (sumac);
- 400 g jautienos faršo;
- 400 g ėrienos faršo;
- 1 šaukštelis kepintų ir sugrūstų pankolio sėklų;
- 1 šaukštelis chipotle čili dribsnių;
- 1 šaukštelis malto kumino;
- Druskos;
- Alyvuogių aliejaus patepimui.
- Pomidorų užpilui:
- 250 g ketvirčiais pjaustytų pomidoriukų;
- 2-3 skiltelės trinto česnako;
- 1 šaukštelis chipotle čili dribsnių (arba 2-3 šaukštelius, jei mėgstate aštriau);
- 4 šaukštai al. aliejaus;
- 1 citrinos sulčių;
- 1 šaukštelis za’atar prieskonių mišinio;
- Druska;
Ingredientai
Receptas
- Kebabo ingredientus (išskyrus alyvuogių aliejų) sumaišykite ir intensyviai minkykite bent 5 minutes. Dalinkite į mažus (30-35 g) kamuoliukus, suplokite ir padėkite į šaldytuvą šiek tiek pabūti.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus), palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kebabus lengvai patepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių virš gerai įkaitusių anglių (be liepsnos) apie 4 minutes, apverskite ir kepkite dar tiek pat.
- Kol mėsa truputį pravės, paskrudinkie tortilijas, supjaustykite gabaliukais ir paklokite ant lentelės ar didelės lėkštės. Ant viršaus dėkite kebabus, pomidorų užpilą, jogurtą. Viską apibarstykite žagreniu.