0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautiena

Kofta kebabas

1 - 2 h

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 2-3 tortilijos;
  • 200 ml tiršto riebaus graikiško jogurto;
  • 1 sauja smulkintų petražolių;
  • 1 šaukštelis žagrenio (sumac);
  • 400 g jautienos faršo;
  • 400 g ėrienos faršo;
  • 1 šaukštelis kepintų ir sugrūstų pankolio sėklų;
  • 1 šaukštelis chipotle čili dribsnių;
  • 1 šaukštelis malto kumino;
  • Druskos;
  • Alyvuogių aliejaus patepimui.
  • Pomidorų užpilui:
  • 250 g ketvirčiais pjaustytų pomidoriukų;
  • 2-3 skiltelės trinto česnako;
  • 1 šaukštelis chipotle čili dribsnių (arba 2-3 šaukštelius, jei mėgstate aštriau);
  • 4 šaukštai al. aliejaus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1 šaukštelis za’atar prieskonių mišinio;
  • Druska; 

Receptas

  1. Kebabo ingredientus (išskyrus alyvuogių aliejų) sumaišykite ir intensyviai minkykite bent 5 minutes. Dalinkite į mažus (30-35 g) kamuoliukus, suplokite ir padėkite į šaldytuvą šiek tiek pabūti.
  2. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus), palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Kebabus lengvai patepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių virš gerai įkaitusių anglių (be liepsnos) apie 4 minutes, apverskite ir kepkite dar tiek pat.
  4. Kol mėsa truputį pravės, paskrudinkie tortilijas, supjaustykite gabaliukais ir paklokite ant lentelės ar didelės lėkštės. Ant viršaus dėkite kebabus, pomidorų užpilą, jogurtą. Viską apibarstykite žagreniu.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę