- 100 g. avinžirnių ir 300 g. lęšių;
- 2 l. jautienos sultinio;
- 250 g. smulkiai kapotos jautienos arba avienos;
- 3 vnt. nedidelių, saldžiųjų bulvių ir 2 vnt. morkų;
- 2 vnt. šalotinių svogūnų (shallot);
- 1 vnt. skardinės konservuotų pomidorų;
- 1/2 cukinijos ir 2 vnt. saliero stiebų;
- 1 vnt. čili pipiro ir šiek tiek druskos;
- 1 sauja šviežios kalendros;
- 7 skiltelės česnako;
- 1 sauja šviežių petražolių;
- Marokietiško prieskonių mišinio:
- 2 v. š. paprikos miltelių;
- 1 v. š. maltos ciberžolės;
- 2,5 a. š. malto cinamono;
- 2 a. š. malto imbiero;
- 1,5 a. š. malto kvapiojo pipiro;
- 1 a. š. malto juodojo pipiro;
- 1 a. š. malto kardamono;
- 1 a. š. maltos kalendros prieskonių;
- 1 a. š. malto kumino;
- 1 a. š. kajeno pipirų
Ingredientai
Receptas
- Užkaiskite puodą su sultiniu ir jame apie 1 val. virkite avinžirnius. Baigę virti, palikite dar valandai brinkti, kartu supylę lęšius.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Statykite ant grotelių kazaną, įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsą. Mėsos gabaliukai turi būti labai maži (praktiškai faršas). Kai mėsa paskrus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kartu šiek tiek apkepinkite, tuomet berkite smulkiai pjaustytas morkas, batatus, salierą, česnaką, viską pakepinkite, pilkite pomidorus, sultinį su lęšiais ir avinžirniais, dėkite druskos, marokietiškus prieskonius ir virkite apie 1 val.
- Druskos ir vandens lygį reguliuokite virimo metu. Troškinį pagardinkite smulkintomis, šviežiomis petražolėmis ir valgykite su paskrudintu lavašu.