- 1 kg. kiaulienos sprandinės kepsnių;
- 4 a. š. vorčesterio padažo;
- 4 a. š. laimo citrinos sulčių;
- 4 a. š. sojų padažo;
- 1 vnt. žaliojo jelapeno pipiro;
- 120 ml. burbono;
- 4 a. š. raudonėlio prieskonių;
- 4 a. š. maltos kavos;
- 4 a. š. Fajita prieskonių (yra parduotuvėse meksikietiškų produktų skyriuje);
- 3 vnt. citrinos griežinėlių;
- Šaldytų morkyčių;
- Šaldytų žirnelių;
- Aliejaus, druskos;
- Šviežių bulvyčių;
- Žąsų taukų;
- Angus & Oink prieskonių bulvėms ,,Fries with that”;
- Tarkuoto parmezano.
Ingredientai
Receptas
- Jelapeną supjaustykite griežinėliais. Dideliame inde sumaišykite 4 valgomus šaukštus vandens, vorčesterio padažą, laimo sultis, sojų padažą, burboną, jelapeną, raudonėlio prieskonius, kavą ir Fajita prieskonius. Sudėkite kiaulienos sprandinės kepsnius ir išmaišykite, kad viskas pasidengtų marinatu. Uždenkite indą ir palikite kambario temperatūroje marinuotis apie 1 val.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Patepkite groteles aliejumi ir kepkite kepsnius iš abiejų pusių keturis kartus apversdami apie 8-10 min. Kepimo metu padruskinkite.
- Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos. Sudėkite citrinos griežinėlius, šaldytas morkytes, šaldytus žirnelius ir 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Pavirkite apie 5 minutes. Su kiaurasamčiu daržoves išimkite ir suberkite į indą su šaltu vandeniu.
- Mažas bulvytes supjaustykite į 2-4 dalis ir kepkite ketaus keptuvėje ant žąsies taukų. Išimkite, apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu parmezano sūriu.